Support

Support Desk Specialist

40 uur per week
Amsterdam
Het profiel

Wat zoeken wij

Vind jij het leuk om klantvragen op te lossen? Houd jij van een dynamische omgeving? En lijkt het je leuk om bij een groeiende fintech te werken? Lees dan verder!

Onze cultuur

Wie is Captin?

Captin is een dynamische Fintech met een rijke historie! Na jaren gewerkt te hebben onder de paraplu van een grootbank zijn we nu bijna 6 jaar succesvol zelfstandig. Captin heeft het grootste gereguleerde handelsplatform van Nederland en werkt hard om deze positie verder te verstevigen.

Captin is dé financiële specialist op het gebied van medewerkersparticipaties. Voor onze klanten verzorgen wij het volledige beheer van de financiële instrumenten. Daarnaast brengen we vraag en aanbod van vermogen samen op ons innovatieve handelsplatform.

Sinds onze oprichting zijn we hard gegroeid en ons doel is om in de komende jaren te blijven groeien. We zijn gehuisvest aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Elke dag zetten we het klantbelang centraal en we verliezen onze ambities niet uit het oog. Bij Captin combineren we professionele dienstverlening met een moderne 2024 team-vibe. We plannen leuke teamuitjes, lunchen gezamenlijk, de vrijdagmiddagborrel is meer regel dan uitzondering en onlangs zijn we een lang weekend op wintersport gegaan.

Je komt te werken in een team van 5 Support Desk Specialisten. Het hart van onze organisatie.

Je wordt verantwoordelijk voor het eerste contactmoment dat participanten en beleggers met Captin hebben. Jij staat participanten te woord (telefonisch en/of via e-mail). Je beheert onze centrale mailbox en lost administratieve vraagstukken op en zet complexere vragen uit binnen het team en monitort de afhandeling daarvan.

Verder kun je denken aan:
• Verzorgen van communicatietrajecten met deelnemers;
• Beheren van (financiële)administratie;
• Ondersteuning van de specialisten;
• Platform support voor deelnemers.

Een jonge Fintech-omgeving met ambitieuze doelen is waar jij je thuis voelt. Door jouw communicatieve vaardigheden en kritische analytische blik, werken collega’s en klanten graag met je samen. Je bent betrokken zowel op professioneel als sociaal vlak. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kan zelfstandig werken en je zet het klantbelang altijd centraal.

• Je hebt een afgeronde MBO/HBO studie;
• Je bent representatief en kan je eigen weg vinden en niet bang om klanten te woord te staan;
• Je werkt nauwkeurig en kan structuur aanbrengen;
• Je bent analytisch en oog voor detail.
• Je vindt het leuk om in een zeer afwisselende omgeving te werken;
• Je bent goed met Microsoft Office waaronder Excel;
• Je bent communicatief sterk in zowel Nederlands als de Engelse taal zowel woord als schrift. Andere talen kennis is een pré.

Wat wij jou kunnen bieden

Laptop en iPhone van Captin.

Woon-werkverkeer vergoeding.

Moderne vakantiedagen-regeling.

Jonge bedrijfscultuur.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Leuke borrels en evenementen.

Werken bij Captin

Wil jij met ons meegroeien?

Ben jij die gedreven, analytische financieel specialist die mee helpt bouwen aan het fundament voor het toekomstige succes van Captin? Stuur ons dan je ervaring (cv) en je motivatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
    Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB.